| |     ћирилица | english  
Naslovna
IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE

Poštovani građani Republike Srbije,

 

Obaveštavamo Vas da će se izbori za predsednika Republike Srbije, koji su raspisani za 2. april 2017. godine, na području SAD održati dan ranije, 1. aprila 2017. godine.

Molimo Vas da uvidom u Jedinstveni birački spisak izvršite proveru i utvrdite na kom biračkom mestu možete glasati (https://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal).

Ovim putem pozivamo sve birače koji su upisani u izvod iz biračkog spiska za biračko mesto SAD - Generalni konzulat Republike Srbije Njujorku da iskoriste svoje biračko pravo 1. aprila (subota) 2017. godine i izađu na izbore.

O načinu glasanja na izborima za predsednika Republike Srbije možete se upoznati i putem video zapisa koji je objavljen na sajtu Republičke izborne komisije (http://www.rik.parlament.gov.rs/).

BIRAČKO MESTO GENERALNI KONZULAT NJUJORK ĆE BITI OTVORENO OD 07:00 DO 20:00 ČASOVA.

Adresa Generalnog konzulata je:

62 West 45th Street, 7th Floor,

New York, NY 10036

Prilikom glasanja, radi utvrđivanja identiteta na biračkom mestu, neophodno je da sa sobom ponesete jedan od sledećih dokumenata:

- važeći pasoš Republike Srbije;

- važeću ličnu kartu Republike Srbije;

- ličnu kartu Republike Srbije na starom obrascu sa potvrdom MUP R. Srbije o podnetom zahtevu za izdavanje nove lične karte ili

- važeću vozačku dozvolu Republike Srbije na starom obrascu sa upisanim JMBG.

 

S poštovanjem,

Generalni konzulat Republike Srbije Njujorkhttp://www.rik.parlament.gov.rs/


Verzija za štampu
Važne informacije