| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 15:00 časova

Praznici

Adresa
62 West 45th Street, 7 Floor,
NJUJORK, NY 10036, SAD

Telefon: + 1 (212) 5964 241

Posle radnog vremena i praznikom

samo u hitnim slučajevima: + 1 (917) 519-7416

Lokacija/Mapa
Faks:     + 1 (212) 5964 363 Konzularna nadležnost
Е-mail: consulate.newyork@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.newyork.mfa.gov.rs Advokati

 


 
IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE

Poštovani građani Republike Srbije,

 

Obaveštavamo Vas da će se izbori za predsednika Republike Srbije, koji su raspisani za 2. april 2017. godine, na području SAD održati dan ranije, 1. aprila 2017. godine.

Molimo Vas da uvidom u Jedinstveni birački spisak izvršite proveru i utvrdite na kom biračkom mestu možete glasati (https://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal).

Ovim putem pozivamo sve birače koji su upisani u izvod iz biračkog spiska za biračko mesto SAD - Generalni konzulat Republike Srbije Njujorku da iskoriste svoje biračko pravo 1. aprila (subota) 2017. godine i izađu na izbore.

O načinu glasanja na izborima za predsednika Republike Srbije možete se upoznati i putem video zapisa koji je objavljen na sajtu Republičke izborne komisije (http://www.rik.parlament.gov.rs/).

BIRAČKO MESTO GENERALNI KONZULAT NJUJORK ĆE BITI OTVORENO OD 07:00 DO 20:00 ČASOVA.

Adresa Generalnog konzulata je:

62 West 45th Street, 7th Floor,

New York, NY 10036

Prilikom glasanja, radi utvrđivanja identiteta na biračkom mestu, neophodno je da sa sobom ponesete jedan od sledećih dokumenata:

- važeći pasoš Republike Srbije;

- važeću ličnu kartu Republike Srbije;

- ličnu kartu Republike Srbije na starom obrascu sa potvrdom MUP R. Srbije o podnetom zahtevu za izdavanje nove lične karte ili

- važeću vozačku dozvolu Republike Srbije na starom obrascu sa upisanim JMBG.

 

S poštovanjem,

Generalni konzulat Republike Srbije Njujorkhttp://www.rik.parlament.gov.rs/


Konkursi za sufinansiranje projekata udruženja i organizacija Srba iz regiona i dijaspore

Na osnovu Odluka prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova R. Srbije gospodina Ivice Dačića, raspisani su konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu, i matične države i dijaspore. Konkursi su otvoreni od 13. marta do 03. aprila 2017. godine.

Tekst konkursa, Smernice za podnosioce projekata i Obrazac za prijavu i pisanje predloga projekata i Obrazac za predlog budžeta mogu se preuzeti na prezentaciji Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu na sledećem linku: http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


 
 
Balkan Youth Forum

Na inicijativu Organizacije srpskih studenata u inostranstvu, 04. marta 2017. godine na Univerzitetu Jejl (Yale University - William L. Harkness Hall) održan je Balkan Youth Forum, na kojem su pored naših uspešnih mladih ljudi, studenata i profesora na čuvenim univerzitetima kao što su Harvard, Džon Hopkins i Jejl, učestvovali ambasador R. Srbije u SAD Đerđ Matković i ambasador Makedonije u SAD Vasko Naumovski. Za šest sati koliko je Forum trajao, održana su četiri pojedinačna panela.

Opširnije...
Održana četvrta memorijalna konferencija posvećena Nikoli Tesli

U organizaciji Tesla naučne fondacije (Tesla Science Foundation), po četvrti put, u hotelu Njujorker 09. januara tekuće godine, održana je memorijalna konferencija posvećena  Nikoli Tesli, pod nazivom „Wireless Transmission of electric energy – Tesla Laboratory Colorado Springs“, a pod pokroviteljstvom MSP, odnosno GK R. Srbije u Njujorku. Konferencija se tradicionalno održava u hotelu Njujorker, gde je Nikola Tesla živeo poslednjih godina svog života (preminuo na Božić, 07. januara 1943. godine u 87-oj godini u hotelu Njujorker). Kao i svake godine, na kraju Konferencije, zaslužnim pojedincima uručene su prigodne nagrade, medju kojima, ove godine i GK M. Živković.

Opširnije...
Ponovo uspostavljeni direktni letovi na liniji Beograd Njujork

Posle pauze od skoro četvrt veka, 23. juna 2016. godine, ponovo su uspostavljeni direktni letovi iz Beograda do Njujorka. Kompanija AIR SERBIA uvodi letove za Njujork koji će se odvijati pet puta nedeljno pod brojevima YU500 i YU501, pod istim oznakama kojima su leteli avioni prethodne kompanije JAT AIRWAYS na direktnim letovima za Njujork.
Avion airbus А330 kojim će se letovi odvijati nosi ime Nikole Tesle, najpoznatijeg američkog državljana srpskog porekla i ima kapacitet od 254 mesta u ekonomskoj i biznis klasi. Prvi širokotrupni avion za interkontinentalne letove redovnog saobraćaja između Balkana i SAD tranutno je najveći avion u floti kompanije AIR SERBIA. Srpska aviokompanija sada je jedina kompanija u regionu koja ime direktne letove za SAD.
Na svečanom otvaranju u Beogradu srpski premijer Aleksandar Vučić je naglasio da nova linija pretstavlja važan korak koji će podstaći ekonomske veze i rast, pomoći razvoj turističkih potencijala i pružiti dodatni podsticaj za pozitivan razvoj ukupnih odnosa dve zemlje.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova