Printer Friendly Version Generalni konzul dr Vladimir Božović, tokom svog poslovnog boravka u Beogradu, sastao se sa gospodinom Zoranom Kneževićem, predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) @ 2 April 2024 06:33 PM

Saopštenje za medije 

 Generalni konzul dr Vladimir Božović, tokom svog poslovnog boravka u Beogradu, sastao se sa gospodinom Zoranom Kneževićem, predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU)

 

Njujork, 02. april 2024.

Tokom svog poslovnog boravka u Beogradu, generalni konzul dr Vladimir Božović imao je zadovoljstvo da se sastane sa gospodinom  Zoranom Kneževićem, predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Tom prilikom, generalni konzul Božović izrazio je posvećenost jačanju veza između SANU i američkih akademskih krugova, naglašavajući važnost podsticanja intelektualne razmene i promovisanja srpskih naučnih i umetničkih talenata na globalnoj sceni. Ramenjena su mišljenja o mogućnostima unapređenja partnerstava u istraživanju, obrazovanju i kulturnim delatnostima, sa posebnim osvrtom na negovanje sledeće generacije srpskih naučnika i umetnika.

Generalni konzul Božović takođe je imao čast da prisustvuje prezentaciji sabranih dela akademika i istaknutog pisca Mira Vuksanovića. Pored toga, generalni konzul Božović se susreo sa gospodinom Aleksom Đilasom, istaknutim intelektualcem, jednim od nekadašnjih vodećih glasova u srpskoj dijaspori. Gospodin Đilas, sin poznatog pisca i jugoslovenskog disidenta Milovana Đilasa, podelio je sa dr Božovićem svoje dragocene uvide u političku, intelektualnu i kulturnu dinamiku unutar srpske zajednice u inostranstvu.

Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku                                                       

Kontakt za pitanja medija:

 

(Olgica Vlačić, +1 (212) 596-4241, officecgnyc@mfa.rs)