Printer Friendly Version Генерални конзул др Владимир Божовић, током свог пословног боравка у Београду, састао се са господином Зораном Кнежевићем, председником Српске академије наука и уметности (САНУ) @ 2 April 2024 06:32 PM

Саопштење за медије 

 Генерални конзул др Владимир Божовић, током свог пословног боравка у Београду, састао се са господином Зораном Кнежевићем, председником Српске академије наука и уметности (САНУ)

 

Њујорк, 02. април 2024.

Током свог пословног боравка у Београду, генерални конзул др Владимир Божовић имао је задовољство да се састане са господином  Зораном Кнежевићем, председником Српске академије наука и уметности (САНУ). Том приликом, генерални конзул Божовић изразио је посвећеност јачању веза између САНУ и америчких академских кругова, наглашавајући важност подстицања интелектуалне размене и промовисања српских научних и уметничких талената на глобалној сцени. Рамењена су мишљења о могућностима унапређења партнерстава у истраживању, образовању и културним делатностима, са посебним освртом на неговање следеће генерације српских научника и уметника.

Генерални конзул Божовић такође је имао част да присуствује презентацији сабраних дела академика и истакнутог писца Мира Вуксановића. Поред тога, генерални конзул Божовић се сусрео са господином Алексом Ђиласом, истакнутим интелектуалцем, једним од некадашњих водећих гласова у српској дијаспори. Господин Ђилас, син познатог писца и југословенског дисидента Милована Ђиласа, поделио је са др Божовићем своје драгоцене увиде у политичку, интелектуалну и културну динамику унутар српске заједнице у иностранству.

Генерални конзулат Републике Србије у Њујорку                                                          

Контакт за питања медија:

 

(Олгица Влачић, +1 (212) 596-4241, officecgnyc@mfa.rs)