Printer Friendly Version Povodom 25. godine bombardovanja Srbije od strane NATO-a 1999. godine, sa dubokim pijetetom sećamo se svih žrtava ovog tragičnog čina @ 24 March 2024 11:28 AM

Povodom 25. godine bombardovanja Srbije od strane NATO-a 1999. godine, sa dubokim pijetetom sećamo se svih žrtava ovog tragičnog čina.

Prošlo je četvrt veka otkako je naša zemlja pretrpela nezakoniti, nerazumni i nehumani napad. Ne možemo zaboraviti patnju i razaranje koje su nanete tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslavije, međunarodno priznatoj članici Ujedinjenih nacija. Bombardovanje, izvedeno bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, ostaje mrlja na savesti onih koji su ga orkestrirali, učestvovali u njemu ili pokušali da ga opravdaju. Neka nevine duše izgubljene tokom tih mračnih dana počivaju u večnom miru i neka sećanje na njih nastavi da inspiriše našu potragu za pravdom i pomirenjem".

Izražavamo nadu da će današnji svet naći način da moć onih zbog koje pate nevini ukroti pravdom i ograniči pravom. Nama neka prošlost bude putokaz za gradnju bolje budućnosti za sve građane Srbije, jer 'istorija daje odgovore samo onima koji znaju da postavljaju pitanja'".