Printer Friendly Version Поводом 25. године бомбардовања Србије од стране НАТО-а 1999. године, са дубоким пијететом сећамо se свих жртава овог трагичног чина @ 24 March 2024 11:23 AM

Поводом 25. године бомбардовања Србије од стране НАТО-а 1999. године, са дубоким пијететом сећамо se свих жртава овог трагичног чина.

Прошло је четврт века откако је наша земља претрпела незаконити, неразумни и нехумани напад. Не можемо заборавити патњу и разарање које су нанете тадашњој Савезној Републици Југославије, међународно признатој чланици Уједињених нација. Бомбардовање, изведено без одобрења Савета безбедности УН, остаје мрља на савести оних који су га оркестрирали, учествовали у њему или покушали да га оправдају. Нека невине душе изгубљене током тих мрачних дана почивају у вечном миру и нека сећање на њих настави да инспирише нашу потрагу за правдом и помирењем".

Изражавамо наду да ће данашњи свет наћи начин да моћ оних због које пате невини укроти правдом и ограничи правом.  Нама нека прошлост буде путоказ за градњу боље будућности за све грађане Србије, јер 'историја даје одговоре само онима који знају да постављају питања'".