Printer Friendly Version Уручење поклона поводом Божића Епископу источноамеричком Иринеју @ 14 January 2024 05:10 PM

Генерални конзул Републике Србије у Њујорку Владимир Божовић данас је уручио поклоне за Божић председника Републике Србије Александра Вучића Епископу источноамеричком Иринеју, на чему му се Владика Иринеј најсрдачније захвалио.

Генерални конзул посетио је Епископа источноамеричког Иринеја након што је најрадоснији хришћански празник, Божић, провео у својој домовини, у Београду, окружен породицом и пријатељима.

“Било ми је изузетно важно да одмах по повратку на радне дужности у Њујорк, а после значајних празника за наш народ и државу, посетим Епископа источноамеричког Иринеја и захвалим му на немерљивој улози коју Српска православна црква има у очувању идентитета српског народа у данашњем времену. И после свих изазова с којима се суочава, Српска православна црква успева да задржи високу позицију међу институцијама које уживају највеће поверење грађана Србије, како у нашој домовини тако и овде, у Њујорку и међу нашим народом широм Сједињених Америчких Држава. То се никада не сме изгубити из вида, а нарочито долази до изражаја у време празника. Због тога, част ми је што повратак радним задацима у Новој години обележавам управо на овај начин. Верујем да у томе има много симболике и очекујем да у 2024. години, Генерални конзулат Републике Србије у Њујорку и Српска православна црква, уз подршку наше снажне дијаспоре и Републике Србије, остваре многе резултате на које ћемо када се година заврши, сви бити поносни”, рекао је Генерални конзул Др Владимир Божовић.

Генерални конзул вратио се дужностима из Београда у којем је пре неколико дана, у свом дому, на Светог Стефана, 9. јануара, организовао пријем за пријатеље из различитих сфера деловања, међу којима су биле и многе каријерне дипломате, амбасадори и угледни предузетници и филантропи, који су му пожелели срећу у раду у Њујорку.