Printer Friendly Version Uručenje poklona povodom Božića Episkopu istočnoameričkom Irineju @ 14 January 2024 05:07 PM

Generalni konzul Republike Srbije u Njujorku Vladimir Božović danas je uručio poklone za Božić predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Episkopu istočnoameričkom Irineju, na čemu mu se Vladika Irinej najsrdačnije zahvalio.

Generalni konzul posetio je Episkopa istočnoameričkog Irineja nakon što je najradosniji hrišćanski praznik, Božić, proveo u svojoj domovini, u Beogradu, okružen porodicom i prijateljima.

“Bilo mi je izuzetno važno da odmah po povratku na radne dužnosti u Njujork, a posle značajnih praznika za naš narod i državu, posetim Episkopa istočnoameričkog Irineja i zahvalim mu na nemerljivoj ulozi koju Srpska pravoslavna crkva ima u očuvanju identiteta srpskog naroda u današnjem vremenu. I posle svih izazova s kojima se suočava, Srpska pravoslavna crkva uspeva da zadrži visoku poziciju među institucijama koje uživaju najveće poverenje građana Srbije, kako u našoj domovini tako i ovde, u Njujorku i među našim narodom širom Sjedinjenih Američkih Država. To se nikada ne sme izgubiti iz vida, a naročito dolazi do izražaja u vreme praznika. Zbog toga, čast mi je što povratak radnim zadacima u Novoj godini obeležavam upravo na ovaj način. Verujem da u tome ima mnogo simbolike i očekujem da u 2024. godini, Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku i Srpska pravoslavna crkva, uz podršku naše snažne dijaspore i Republike Srbije, ostvare mnoge rezultate na koje ćemo kada se godina završi, svi biti ponosni”, rekao je Generalni konzul Dr Vladimir Božović.

Generalni konzul vratio se dužnostima iz Beograda u kojem je pre nekoliko dana, u svom domu, na Svetog Stefana, 9. januara, organizovao prijem za prijatelje iz različitih sfera delovanja, među kojima su bile i mnoge karijerne diplomate, ambasadori i ugledni preduzetnici i filantropi, koji su mu poželeli sreću u radu u Njujorku.