Printer Friendly Version Генерални конзул Републике Србије у Њујорку у званичним посетама колегама из Грчке, Норвешке и Данске @ 13 January 2024 02:41 AM

Генерални конзул Републике Србије у Њујорку, Владимир Божовић, данас је имао низ значајних званичних састанака.

Састанци, одржани одвојено са Божовићевим колегама из Грчке, Норвешке и Данске у Њујорку, имали су за циљ унапређење међусобне сарадње и јачање билатералних односа.

Током састанка са генералним конзулом Грчке, Диносом Константиноуом, Божовић је нагласио колико је снажна веза између два балканска народа и захвалио Грчкој на подршци коју је та земља упућивала Републици Србији и српском народу током година пуних изазова у блиској прошлости. Константиноу се Божовићу најсрдачније захвалио на том гесту, уз наду да данашњи дан означава почетак још ближих веза и снажније сарадње два генерална конзулата у Њујорку.

Генерални конзул Божовић се затим састао и са Генералним конзулом Краљевине Норвешке у Њујорку, Хајди Олуфсен. Њих двоје су се сложили да су билатерални односи двеју зeмаља изузетно добри, а Божовић се захвалио на помоћи коју Норвешка пружа Србији кроз бројне пројекте, а која је интензивирана у претходним годинама, пратећи напоре Републике Србије да се у потпуности интегрише у заједницу европских народа.

Коначно, Божовић се овог поподнева састао и са Генералним конзулом Данске у Њујорку, Берит Басе, која га је упознала са трендовима у јавној и културној дипломатији те земље.

Генерални конзул Републике Србије у Њујорку је након данашњег дана изразио задовољство у вези одржаних састанака и рекао да их сматра значајним кораком ка даљем јачању дипломатских односа. Данашњи састанци послужили су као платформа за развијање нових веза, успостављање нових партнерстава и потврду међусобног разумевања, доприносећи укупном напретку билатералних односа Србије са Грчком, Норвешком и Данском.