Printer Friendly Version Generalni konzul Republike Srbije u Njujorku dr Vladimir Božović u Generalnom konzulatu R. Srbije u Njujorku održao sastanak sa predstavnicima organizacija dijaspore iz šire zone grada Njujorka @ 4 December 2023 03:51 AM

Generalni konzul Republike Srbije u Njujorku dr Vladimir Božović juče je u Generalnom konzulatu R. Srbije u Njujorku održao sastanak sa predstavnicima organizacija dijaspore iz šire zone grada Njujorka. Razmenjena su iskustva i sugestije o načinima unapređenja uzajamne saradnje.

Generalni konzul dr Vladimir Božović je jasno definisao pravce i prioritete budućeg rada konzulata na čijem čelu se sada nalazi, kao i kratkoročne i dugoročne planove i ciljeve.

Između ostalog, informisao je prisutne o kampanjama „Uzmi srpski pasoš“ i „Prvi put u Srbiji“, koje imaju zajednički cilj stvaranja jačih veza dijaspore sa maticom kroz lakši put do srpskog državljanstva i učešće mladih iz dijaspore na letnjim kapovima u Srbiji.

Predstavnici dijaspore su predstavili svoje organizacije, motive i način njihovog nastanka i delovanja, dosadašnje rezultate i planove za budući rad, ali i prepreke sa kojima se suočavaju.

Ovo je prvi u nizu sastanaka koji imaju za cilj ostvarivanje bliže i dinamičnije saradnje sa srpskom zajednicom u SAD.