Printer Friendly Version Генерални конзул Републике Србије у Њујорку др Владимир Божовић у Генералном конзулату Р. Србије у Њујорку одржао састанак са представницима организација дијаспоре из шире зоне града Њујорка @ 4 December 2023 03:47 AM

Генерални конзул Републике Србије у Њујорку др Владимир Божовић јуче је у Генералном конзулату Р. Србије у Њујорку одржао састанак са представницима организација дијаспоре из шире зоне града Њујорка. Размењена су искуства и сугестије о начинима унапређења узајамне сарадње.

Генерални конзул др Владимир Божовић је јасно дефинисао правце и приоритете будућег рада конзулата на чијем челу се сада налази, као и краткорочне и дугорочне планове и циљеве.

Између осталог, информисао је присутне о кампањама „Узми српски пасош“ и „Први пут у Србији“, које имају заједнички циљ стварања јачих веза дијаспоре са матицом кроз лакши пут до српског држављанства и учешће младих из дијаспоре на летњим каповима у Србији.

Представници дијаспоре су представили своје организације, мотиве и начин њиховог настанка и деловања, досадашње резултате и планове за будући рад, али и препреке са којима се суочавају.

Ово је први у низу састанака који имају за циљ остваривање ближе и динамичније сарадње са српском заједницом у САД.