Printer Friendly Version УСАИД снажан развојни партнер Србији @ 15 December 2021 08:52 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је вечерас отварању изложбе под називом "Двадесет година партнерства/заједно стварамо" поводом обележавања 20 година партнерства Агенције за међународни развој – УСАИД и Републике Србије.

У Југословенској кинотеци фотографијама и видео-материјалима представљена су нека од партнерстава из протекле две деценије, а отварању изложбе присуствовали су и председник Скупштине Србије Ивица Дачић, амбасадор САД у Србији Ентони Годфри и директорка Мисије УСАИД у Србији Сузан Фриц.

Брнабић је том приликом истакла да је УСАИД партнер не само Владе Србије, већ и привредницима и компанијама.

Годфри је рекао да се подршка, коју је УСАИД пружио малим привредницима, креће од обезбеђивања опреме и технологије, до помоћи у побољшању њихових производа, бољем повезивању и освајању домаћег и страних тржишта.

Фриц је подвукла да се Србија показала као снажан развојни партнер и да се у наредних пет година планира наставак сарадње на основама које су заједно постављене.

 

На свечаности је истакнуто да је УСАИД у Србију уложио 882 милиона долара, који су намењени економском и демократском развоју наше земље, а како је најављено, та сарадња ће се наставити и убудуће.