Printer Friendly Version Мериот и Миленијум граде хотелски комплекс у Врањској Бањи @ 19 May 2021 01:53 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас потписивању уговора о сарадњи компанијe „Милениjум ризортс“ и америчке хотелске компаније „Мериот интернешенел“ на изградњи хотелског комплекса у Врањској Бањи.

Брнабић је оценила да ће ова инвестиција значити оживљавање југа централне Србије, али и долазак нових инвеститора, посао за грађане, веће плате и бољи животни стандард.

Она је нагласила да је реч о највећем пројекту компаније „Мериот“ на Балкану и највећој инвестицији у српски туризам у овом тренутку.

Према њеним речима, тешко је довести пројекте у поједине делове земље који су удаљени од Београда и где нема много инвеститора, а који та места не виде на мапи инвестиционих дестинација, иако то јесу.

Али, када привучете једну инвестицију, долази друга, креће трећа, па тај крај почиње сам да се развија. То је одрживи развој, рекла је председница Владе.

Брнабић је оценила да тренутак када се реализује ова највећа инвестиција у српски туризам није није нимало лак, јер се сви и даље боре са последицама пандемије корона вируса.

Неке од највећих последица трпе управо приватне компаније и зато захваљујем „Миленијум тиму“ на томе што и поред свега нису одустали од пројекта, нити га одложили, већ су наставили са реализацијом како би Врањска Бања имала овакав бисер што пре, подвукла је премијерка.

Директор „Миленијум тима“ Стојан Вујко рекао је да ће та компанија уложити 90 милиона евра у тај пројекат и да ће бити отворено 350 радних места.

Он је указао на то да данас започиње сарадња са једном од водећих америчких компанија, уз оцену да је потписивање уговора значајан корак у развоју економских односа Србије и САД.

Сигурни смо у то да ће након овог пројекта Србија бити препозната као дестинација врхунског бањског турузма, додао је Вујко.

Директор компаније „Миленијум ризортс“ Иван Бошњак објаснио је да ће се комплекс имати два хотела из ланца „Мериот“ и медицински центар „Софка“, те да су у плану спа, апартмани, виле, бунгалови.

Регионални потпредседник за Европу компаније „Мериот интернешенел“ Маркус Лехнерт истакао је да је пројекат изградње хотелског комплекса у Врањској Бањи веома важан корак и за њихову компанију, те да после главног града, шире ланац и у унутрашњости земље.

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри оценио је да је пројекат изградње овог комплекса у сарадњи компанија „Миленијум ризортс“ и „Мериот интернешенел“ важан и за Србију и за САД, и то не само у економском, него и у културном смислу.

Он је навео да ће у Врањској Бањи бити изграђен један од најлепших хотелских комплекса у овом делу Европе.