Printer Friendly Version ВАЖНО @ 13 March 2020 08:02 PM

ПОСЕБАН РЕЖИМ РАДА КОНЗУЛАТА УСЛЕД ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА У САД

У светлу актуелне ситуације у вези са епидемијом коронавируса у САД и потребе за предузимањем додатних мера у циљу спречавања ширења и сузбијања болести, Генерални конзулат Републике Србије у Њујорку ће почевши од понедељка, 16. марта 2020. године до даљњег радити са странкама по посебном режиму:

Конзулат ће странке примати само уколико се ради о врло хитном и неодложном случају.

Потребно је да странка свој долазак у конзулат најави најмање два дана раније позивом на број (917) 519-7416 или слањем поруке на адресу consulate.newyork@mfa.rs.

Конзулат неће примати странке које се претходно нису најавиле и добиле потврду конзулата да ће им бити омогућен пријем.

Захтеви за конзуларне радње које не подразумевају обавезу личног доласка странке у конзулат ће се примати искључиво поштом (пријаве рођења, брака и смрти, пријем у држављанство, царинске потврде, прибављање уверења о (не)кажњавању и извода из матичних књига, спроводнице, упис у војну евиденцију).

Конзулат ће наставити да прима пријаве за упис бирача за гласање у иностранству на парламентарним изборима у Републици Србији путем мејла, факса и поштом.

Генерални конзулат Републике Србије у Њујорку захваљује на разумевању и сарадњи. Конзулат ће наставити да пажљиво прати ситуацију у погледу епидемије коронавируса у САД и вратиће се редовном режиму рада чим се ситуација поправи.