Printer Friendly Version Izložba Ljiljane i Milice Jevtić: LEPOTA I PRIRODA, svečano otvaranje 24. jula od 18:00 do 20:00 @ 10 July 2014 04:35 PM

Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku sa ponosom najavljuje svoju predstojeću izložbu Ljiljane i Milice Jevtić: LEPOTA I PRIRODA, otvaranje u četvrtak, 24. jula od 18:00 do 20:00 časova. Izložba se sastoji od umetničkih dela Jevtićevih koja su nastala u Njujorku (2010-2014), gde ulja na platnu i digitalne slike predstavljaju život, ljubav i strast prema prirodi.

Ljiljana Jevtić je rođena u Gacku 1969. Iako inženjer i ekonomista po struci Ljiljana je uvek pokazivala kreativnost i izražavala ljubav prema umetnosti. Slikarstvo je ispunjava, opušta, pomaže da izrazi svoje emocije i identitet i omogućava da pronađe svoje mesto u ovom svetu. Počela je da slika u teškim trenutcima u životu. Njena domovina je bila bombardovana. Živeći u inostranstvu, brinula je za narod koji voli i koji joj je dragocen. Slikarstvo ju je održalo na površini i pomoglo da pronadje snagu.
Dugi niz godina stvara i izlaže svoje radove širom sveta. Lepota prirode i šaroliko cveće su motivi koji se nalaze na njenim slikama.

www.artofleki.weebly.com

Iako srpske nacionalnosti, Milica Jevtić je provela najveći deo svog života u inostranstvu. Rođena je na Kubi, živela u Danskoj, Italiji i sada u SAD, gde je došla sa svojom porodicom pre četiri godine. Diplomirala je sa najvećom ocenom u oblasti tehnologije i računarskih sistema, Jevtić se ističe ne samo akademski, već i kao umetnik i sportista.
Milica ima veliku strast za dizajnom i uvek u svojoj umetnosti nastoji da predstavi lepotu. Trenutno je digitalni umetnik, radi na koncept umetnosti, naslovnim stranama knjiga, slikama i ilustracijama za dečje igrice. Njena umetnička dela su objavljena u EXOTIQUE 7 (The worlds Most Beautiful CG Characters), Umetnički modni dizajn (Digital Artists Master Class), Kraljevska Vrteška (knjiga umetnosti u dobrotvorne svrhe), naučnim časopisima, i mnogim drugim.

www.milyknight.weebly.com