| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 09:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 15:00 часова

Празници

Адреса
62 West 45th Street, 7 Floor,
ЊУЈОРК, NY 10036, САД

Телефон:  + 1 (212) 5964 241

После радног времена и празником

само у хитним случајевима: + 1 (917) 519 7416

Локација/Мапа
Факс:        + 1 (212) 5964 363 Конзуларна надлежност
Е-mail: consulate.newyork@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.newyork.mfa.gov.rs Адвокати

 


 
ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Поштовани грађани Републике Србије,

 

Обавештавамо Вас да ће се избори за председника Републике Србије, који су расписани за 2. април 2017. године, на подручју САД одржати дан раније, 1. априла 2017. године.

Молимо Вас да увидом у Јединствени бирачки списак извршите проверу и утврдите на ком бирачком месту можете гласати (https://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal).

Овим путем позивамо све бираче који су уписани у извод из бирачког списка за бирачко место САД - Генерални конзулат Републике Србије Њујорку да искористе своје бирачко право 1. априла (субота) 2017. године и изађу на изборе.

О начину гласања на изборима за председника Републике Србије можете се упознати и путем видео записа који је објављен на сајту Републичке изборне комисије (http://www.rik.parlament.gov.rs/).

БИРАЧКО МЕСТО ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ ЊУЈОРК ЋЕ БИТИ ОТВОРЕНО ОД 07:00 ДО 20:00 ЧАСОВА.

Адреса Генералног конзулата је:

62 West 45th Street, 7th Floor,

New York, NY 10036

Приликом гласања, ради утврђивања идентитета на бирачком месту, неопходно је да са собом понесете један од следећих докумената:

- важећи пасош Републике Србије;

- важећу личну карту Републике Србије;

- личну карту Републике Србије на старом обрасцу са потврдом МУП Р. Србије о поднетом захтеву за издавање нове личне карте или

- важећу возачку дозволу Републике Србије на старом обрасцу са уписаним ЈМБГ.

 

С поштовањем,

Генерални конзулат Републике Србије Њујорк


Конкурси за суфинансирање пројеката удружења и организација Срба из региона и дијаспоре

На основу Одлука првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије господина Ивице Дачића, расписани су конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, и матичне државе и дијаспоре. Конкурси су отворени од 13. марта до 03. априла 2017. године.

Текст конкурса, Смернице за подносиоце пројеката и Образац за пријаву и писање предлога пројеката и Образац за предлог буџета могу се преузети на презентацији Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону на следећем линку: http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


 
 
Balkan Youth Forum

На иницијативу Организације српских студената у иностранству, 04. марта 2017. године на Универзитету Јејл (Yale University - William L. Harkness Hall) одржан је Balkan Youth Forum, на којем су поред наших успешних младих људи, студената и професора на чувеним универзитетима као што су Харвард, Џон Хопкинс и Јејл, учествовали амбасадор Р.Србије у САД Ђерђ Матковић и амбасадор Македоније у САД Васко Наумовски. За шест сати колико је Форум трајао, одржана су четири појединачна панела.

Oпширније...
Одржана четврта меморијална конференција посвећена Николи Тесли

У организацији Тесла научне фондације (Tesla Science Foundation), по четврти пут, у хотелу Њујоркер 09. јануара текуће године, одржана је меморијална конферанција посвећена Николи Тесли, под називом „Wireless Transmission of electric energy – Tesla Laboratory Colorado Springs“, а под покровитељством МСП, односно ГК Р. Србије у Њујорку. Конференција се традиционално одржава у хотелу Њујоркер, где је Никола Тесла живео последњих година свог живота (преминуо на Божић, 07. јануара 1943. године у 87-ој години у хотелу Њујоркер). Као и сваке године, на крају Конференције, заслужним појединцима уручене су пригодне награде, међу којима, ове године и ГК М. Живковић.

Oпширније...
Поново успостављени директни летови на линији Београд - Њујорк

После паузе од скоро четврт века, 23. јуна 2016. године, поново су успостављени директни летови из Београда до Њујорка. Компанија AIR SERBIA уводи летове за Њујорк који ће се одвијати пет пута недељно под бројевима YU500 и YU501, под истим ознакама којима су летели авиони претходне компаније JAT AIRWAYS на директним летовима за Њујорк.
Авион airbus А330 којим ће се летови одвијати носи име Николе Тесле, најпознатијег америчког држављана српског порекла и има капацитет од 254 места у економској и бизнис класи. Први широкотрупни авион за интерконтиненталне летове редовног саобраћаја између Балкана и САД тренутно је највећи авион у флоти компаније AIR SERBIA. Српска авиокомпанија сада је једина компанија у региону која има директне летове за САД.
На свечаном отварању у Београду српски премијер Александар Вучић је нагласио да нова линија представља важан корак који ће подстаћи економске везе и раст, помоћи развој туристичких потенцијала и пружити додатни подстицај за позитиван развој укупних односа две земље.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова